Na hlavný obsah

A miniszterek és a kormánypárti képviselők is szerint Gašpar megfelelő jelölt az SIS élére

A kormánypárti képviselőknek nincs kifogásuk Pavol Gašpar igazságügyi államtitkár jelölésével kapcsolatban a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) élére. A miniszterek is helyeslik Pavol Gašpar igazságügyi államtitkár jelölését.

A miniszterek és a kormánypárti képviselők is szerint Gašpar megfelelő jelölt az SIS élére
Foto: TASR/Jaroslav Novák

A Smer-SD képviselője, Dušan Jarjabek elmondta, nem lepte meg a döntés. „Ezzel a kérdéssel a kormány foglalkozott, és nincs okom nem elfogadni“ – mondta.

Ján Blcháč, a Hlas-SD képviselője szerint a kormányra tartozik, hogy kit jelölt a posztra. „Az SIS vezetője a kormányfő jobbkeze” – mondta.

Hasonló értelemben nyilatkozott párttársa, Samuel Migaľ is, akinek meggyőződése, hogy olyan emberre van szükség a titkosszolgálat élén, aki közel áll a kormányfőhöz. Megjegyezte, hogy az előző kormányzati ciklusban ez nem így volt.

Tomáš Taraba (SNS-jelölt) környezetvédelmi miniszter meggyőződése szerint Zuzana Čaputová államfőnek nem lehet semmilyen megalapozott kifogása Gašpar kinevezése ellen. Taraba szerint elegendő tapasztalata van, jogi végzettséget szerzett, büntetlen előéletű. „Jó választás” – mondta Gašparról.

Boris Susko (Smer-SD) igazságügyi miniszter szerint Gašpar rendkívül szorgalmas szakértő, és „a megfelelő ember a megfelelő helyen”.

Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter és Jozef Ráž (Smer-SD) közlekedési miniszter is megfelelően képzett és lelkiismeretes embernek tartja Gašpart. Emlékeztettek a koalíciós szerződésre, mely szerint a posztra a Smer-SD állíthat jelöltet. Šutaj Eštok leszögezte, hogy az egész kormánykoalíció egyetért a jelöléssel.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban