Na hlavný obsah

Az amerikai szenátus közzétette a szigorúbb határvédelmi törvénytervezet szövegét

Az Egyesült Államok szenátusa közzétette a mexikói határ védelméről szóló törvénytervezet szövegét, melyet a republikánus képviselők az Ukrajnának szánt 60 milliárd dolláros támogatás elfogadásához tűztek ki feltételként.

Az amerikai szenátus közzétette a szigorúbb határvédelmi törvénytervezet szövegét
Bevándorlók az amerikai-mexikói határon. Foto: SITA/AP

A határvédelmi tervezetről és egyben a megtámadott ország megsegítéséről egy héten belül szavaznia kell a képviselőknek. Joe Biden amerikai elnök nyilatkoztata szerint az elmúlt évek legkeményebb, de legigazságosabb határreformjáról van szó, melyet személyesen ő is támogat. Az elnök egyben felszólította a Kongresszust a tervezet mielőbbi megszavazására, hogy az elé kerülhessen elfogadásra.

Biden kormányzat egyik fő külpolitikai célja Ukrajna további támogatása. A törvény jóváhagyásával források szabadulnának fel Izrael számára is a Gázai övezetben végrehajtott, számos nemzetközi kritikát kiváltó katonai beavatkozások támogatására. Az elfogadás ugyanakkor továbbra sem biztos, hiszen míg a szenátusban többséggel rendelkezik a javaslatot támogató demokrata párt, addig a kongresszusban kisebbségben vannak a republikánusokkal szemben.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban