Na hlavný obsah

Peter Pellegrini elfogadja az Andrej Danko által tett javaslatot a parlamenti napirend módosítására

Peter Pellegrini (Hlas-SD) elfogadja a parlament napirendjének módosítását Andrej Danko (SNS) azon kijelentésére reagálva, mi szerint problémás, hogy három hét alatt nem tudnak elfogadni egy törvénymódosítást.

Peter Pellegrini elfogadja az Andrej Danko által tett javaslatot a parlamenti napirend módosítására
A koalíciós pártok elnökei: Peter Pellegrini (b) a Hlas-SD elnöke, Robert Fico (k) miniszterelnök és Andrej Danko (j) az SNS elnöke. Foto: SITA/Milan Illík

A szélsőjobboldali pártelnök szerint keményebbnek kellene lenniük, mivel az emberek változásokat és segítséget várnak tőlük. Pellegrini úgy nyilatkozott, a koalíciós tanács megegyezett a módosításról, a pártoknak pedig egy héten belül kellene benyújtaniuk ide vonatkozó javaslataikat.

A házelnök állítása szerint nem híve az „extrém reakciókból születő módosításoknak“, de ezt a javaslatot nem veti el. Egyben felvetette azt is, hogy a módosító javaslatok teljes terjedelmükben kerüljenek fel a parlament honlapjára, hogy ne kelljen őket egészben felolvasni, ezzel is időt spórolva.

Pellegrini egyben azt is szeretné, ha a kormány tagjai interaktívabbak lennének a viták során és tényszerű megállapításokkal válaszolnának, ugyanakkor a felszólalási idő lerövidítésére is lehetőséget lát.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban