Na hlavný obsah

Šimečka szerint a kormányt csak a büntető törvénykönyv módosítása érdekli

A kormány nem az egyszerű emberek problémáival foglalkozik, hanem a büntetlenségével és a hatalmával. Egyedül a büntető törvénykönyv jelenlegi módosítása érdekli. Ezt Michal Šimečka, a Progresszív Szlovákia elnöke mondta csütörtökön a kormány első 100 napos hivatali idejére reagálva.

Šimečka szerint a kormányt csak a büntető törvénykönyv módosítása érdekli
Michal Šimečka, a Progresszív Szlovákia elnöke a Speciális Ügyészi Hivatal megszüntetése elleni tüntetésen 2023. december 7-én, Pozsonyban. Foto: SITA/Jana Birošová

Šimečka szerint a Btk. módosításának célja az amnesztia elérése „a mieink“ számára, ezért a kormány hajlandó veszélyeztetni a lakosság biztonságát és megbénítani a büntetőrendszert. Emlékeztetett arra, hogy a módosítás változásokat hoz a büntetési tételekben is.

A PS vezetője szerint a kormány nyugalmat, stabilitást és professzionális kormányzást is ígért, ehelyett szakszerűtlen kinevezéseket, hozzá nem értő módon előkészített törvényeket és a koalíciós partnerek közötti nézeteltéréseket hozta. Úgy gondolja, ezzel azonban sikerült egyesíteni az ellenzéket, kiváltani a civil társadalom és a szakértők ellenállását, és a terekre vonzani az embereket.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban