Na hlavný obsah

Az USA mielőbb döntést vár a magyar parlamenttől Svédország NATO-csatlakozásáról

Az Egyesült Államok bízik abban, hogy Magyarország hamarosan ratifikálja Svédország NATO-csatlakozását. Ez az amerikai diplomácia vezetője, Antony Blinken a Reuters által kedden idézett nyilatkozatából következik.

Az USA mielőbb döntést vár a magyar parlamenttől Svédország NATO-csatlakozásáról
Foto: TASR/AP

Blinken szerint Magyarországnak azonnal cselekednie kell, hogy véget vessen Svédország csatlakozási folyamatának az észak-atlanti szövetséghez.

Magyarország az egyetlen NATO-tagország, amely még nem hagyta jóvá Stockholm belépését a védelmi szövetségbe. Emiatt a nemzetközi figyelem most a budapesti parlament közelgő ülésére összpontosul, ami jelentős nemzetközi nyomást gyakorol a magyar törvényhozókra – húzta alá a portfolio.hu.

A magyar Országgyűlés ellenzéki képviselői hétfőn rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztek Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálásáról.

Szijjártó Péter, a magyar diplomácia vezetője kedden az ATV kereskedelmi televíziónak azt mondta, a ratifikáció várhat a magyar parlament február végi rendes ülésszakáig. Ekkor kerülhet napirendre a kérdés, ha a parlamenti többség úgy dönt.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban