Na hlavný obsah

Forró és Danko is leadta az elnökválasztási induláshoz szükséges aláírásokat

A Magyar Szövetség elnöke 30 ezer, az SNS vezetője pedig 20 ezer aláírást gyűjtött össze.

Forró és Danko is leadta az elnökválasztási induláshoz szükséges aláírásokat
Foto: Paraméter

Forró Krisztián, a Magyar Szövetség elnöke leadta a köztársaságielnök-választáson való induláshoz szükséges aláírásokat. A pártelnök 30 ezer aláírást gyűjtött össze a lakosságtól. Forró fontosnak nevezte az indulását. Azt mondta, hangot kell adni a magyar közösség problémáinak.

„Az első körben az a feladatunk, hogy megmutassuk, itt vagyunk, erősek vagyunk, van önbizalmunk. Az első kör eredménye pedig eldönti, milyen súlyunk lesz a második körben,“ jelentette ki a magyar párt elnöke. Forró egyelőre nem akarta elárulni, kit támogatnak majd a második fordulóban.

Emellett elutasította annak lehetőségét, hogy végül visszalépne a jelöltségtől. A kampányt saját forrásaiból és támogatásokból finanszírozza majd.

A délelőtt folyamán Andrej Danko az SNS-elnöke is leadta az aláírásokat. A nemzetiek vezetője 20 ezer aláírást gyűjtött össze, hogy indulhasson az államfőválasztáson. Elnökjelöltet legalább 15 parlamenti képviselő indíthat, a polgári jelölteknek 15 ezer választópolgár aláírását kell összegyűjteniük petíció formájában.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban