Na hlavný obsah

Blinken ígéretet tett Zelenszkijnek, hogy az USA továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának

Antony Blinken amerikai külügyminiszter kedden megígérte, hogy az Egyesült Államok továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának. Ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel való találkozóján mondta a svájci Davosban, ahol a Világgazdasági Fórum 54. ülését tartják.

Blinken ígéretet tett Zelenszkijnek, hogy az USA továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának
Foto: SITA/AP

Zelenszkij köszönetet mondott Joe Biden amerikai elnök kormányának mindazért a segítségért, amelyet az Egyesült Államok már eddig is nyújtott Ukrajnának.

Biden nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan is csatlakozott a két vezető találkozójához. Azt mondta, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei eltökéltek abban, hogy „Oroszország nem jár sikerrel, és Ukrajna győzedelmeskedik“.

Az Egyesült Államok 44 milliárd dollár katonai segélyt küldött Ukrajnának az orosz agresszió 2022 februári kezdete óta, valamint további milliárdokat adott gazdasági támogatásként és segélyként. A Biden-kormány emellett további 61 milliárd dollárnyi Ukrajnának szánt támogatás jóváhagyását kérte a kongresszustól, a republikánusok azonban az amerikai belpolitikával kapcsolatos kérdések miatt blokkolják a további segélyeket.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban