Na hlavný obsah

Újabb csapást mért az orosz légierő Ukrajnára

Hétfőn reggel újabb rakétatámadásokat indított Ukrajna ellen az orosz légierő. A támadások lakóházakat, és ipari épületeket értek, három ember életét vesztette és több sérült személyről is beszámolt a sajtó.

Újabb csapást mért az orosz légierő Ukrajnára
Foto: SITA/AP

Reggel egész Ukrajna területén légiriadót hirdettek meg. Az oroszok rakétatámadásai érintették Harkiv, Krivij Rih, Zaporizzsja, Dnyipro, valamint Hmelnickij városát is. Olekszandr Vilkul, Krivij Rih polgármestere arról számolt be, hogy a légitámadás következtében a városban 15 ezer lakos maradt áram nélkül, a villamosok és trolibuszok sem közlekednek.

Az utóbbi időben mind az orosz, mind az ukrán fél több légitámadást indít az ellenség ellen, igyekezve jelentősebb előrelépést elérni a fronton.

A Kyiv Post hírlap eközben arról számolt be, hogy több mint 300 lakost kellett evakuálni Oroszország Belgorod városából, amely 32 kilométerre fekszik az orosz-ukrán határtól. Ennek oka, hogy december végén intenzív támadások érték ezt a várost az ukrán hadsereg részéről, melynek során 25 ember életét vesztette.

Az orosz hatóságok ezért most a városon kívüli átmeneti szálláshelyekre költöztetik Belgorod lakosait. Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója szerint a lakosok maguk döntöttek úgy, hogy az elmúlt hetek ukrán támadásai után inkább elhagyják a várost.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban