Na hlavný obsah

Közelebb került a költségvetési krízis elhárításához az Egyesült Államok Kongresszusa

Az Egyesült Államok Kongresszusa közelebb került a költségvetési krízis elhárításához, a szövetségi kiadások felső határól 1600 milliárd dollárban állapodtak meg - nyilatkozta Mike Johnson a képviselőház elnöke.

Közelebb került a költségvetési krízis elhárításához az Egyesült Államok Kongresszusa
Foto: SITA/AP

A republikánus Johnson megjegyezte, hogy az előzetes tervekhez képest jelentős kiadáscsökkentést sikerült elérniük. Az összeg 886 milliárd dollárt ír elő védelmi és 704 milliárd dollárt nem védelmi kiadásokra.

Johnson az összegről a szenátus demokrata vezetőjével Chuck Schumerrel egyezett meg, a következő lépés pedig a bizottsági tanácskozás lesz.

A költségvetés megszavazásának végső határideje január 19.-e lesz, amennyiben ugyanis eddig nem hoznak döntést, a minisztériumoknak nem lesz elegendő forrása arra, hogy működni tudjanak.

Joe Biden elnök a költságvetéssel kapcsolatban kiemelte, hogy elutasítja a dolgozó családok által igénybevett szolgáltatások csökkentését és biztos utat ad az olyan pénzügyi intézkedéseknek, melyek szélsőségek bevezetése nélkül előnyökkel járnak az amerikaiak számára.

(ctk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban