Na hlavný obsah

Grendel Gábor szerint a Speciális Ügyészség megszüntetése nem az áldozatokat, hanem az elkövetőket segítené

A Speciális Ügyészség megszüntetésének gondolata felháborító, egyben többet segítene a bűncselekmények elkövetőinek, mint az áldozatoknak - mondta Grendel Gábor a parlament hétfői plenáris ülésén.

Grendel Gábor szerint a Speciális Ügyészség megszüntetése nem az áldozatokat, hanem az elkövetőket segítené
Foto: TASR

Grendel úgy gondolja, hogy a kormány mindössze a bosszú, valamint saját elítélhető tagjaik védelme érdekében akarja gyorsított eljárásban elfogadni az erre irányuló törvényjavaslatot. A képviselő a törvényjavaslatot igazságügyi és morális hazaárulásnak nevezte, egyben kiemelve, hogy elfogadása veszélyezteté Szlovákia biztonságát.

A korábban OĽANO-ként ismert, jelenleg Slovensko nevű párt listáján parlamentbe került képviselő mind az Európai Bizottság fenntartásaira, mind az szakértői véleményekre rámutatott, melyek egyértelműen az igazságszolgáltatás minőségének romlását vetítik elő.

Branislav Vančo a PS képviselője a törvényjavaslat gyorsított eljárásban való tárgyalását bírálta. Úgy gondolja a gyorsított eljárás csak olyan esetben indokolt, ha közvetlen veszélyben vannak az emberi jogok és az ország gazdasága, szerinte azonban épp ez a törvényjavaslat az, ami veszélyezteti az emberi jogokat.

Többek mellett Mária Kolíková, az SaS képviselője is egyetértett Vančoval és Grendellel.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban