Na hlavný obsah

Megteltek a sürgősségi ügyeletek az olasz nagyvárosokban

A légúti megbetegedések gyors növekedése miatt az elmúlt napokban megteltek a sürgősségi ügyeletek az olasz nagyvárosokban.

Megteltek a sürgősségi ügyeletek az olasz nagyvárosokban
Foto: Freepik

A fővárosban, Rómában a legrosszabb a helyzet, de problémák léptek fel több más olasz régióban is. Kritikus a helyzet Spanyolországban is, ahol három régióban ismét kötelező a maszk viselése a kórházakban. Ezt a két országot érintette leginkább a Covid-19 világjárvány első hulláma is az Európai Unióban.

Az Olasz Sürgősségi Orvosi Társaság (SIMEU) felhívta a figyelmet a nagyobb olasz városok kórházainak nehéz helyzetére. A társaság adatai szerint a római és a környező Lazio régió kórházai 1100 beteget képtelenek voltak fogadni, mert nem volt elegendő ágyuk. Hasonló problémával küzdenek Piemontban is. Milánóban és Nápolyban elhalasztották a tervezett műtéteket annak biztosítása érdekében, hogy a kórházakban legyen elegendő ágy, és egyes esetekben újranyitották a Covid-19 járvány idején felállított osztályokat.

Szakértők szerint az olasz kórházak nehéz helyzetét elsősorban a légúti megbetegedések magas előfordulása, valamint a koronavírus okozta.

(tasr, la stampa)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban