Na hlavný obsah

Szlovákia anyagi segítséget nyújtott a Gázai övezet lakóinak

Szlovákia közel 12 000 tonna, több mint 66 000 euró értékű anyagi segélyt nyújtott a Gázai övezet lakosainak - tájékoztatott a belügyminisztérium sajtóosztálya.

Szlovákia anyagi segítséget nyújtott a Gázai övezet lakóinak
Foto: SITA/AP

Ennek részét képezik tartós élelmiszerek, csecsemőtápszer, bébiétel, takarók, hálózsákok, higiéniai csomagok, gyógyszerek és orvosi felszerelések. „Az adományok különböző intézményektől érkeztek, köztük a belügyminisztériumtól, a Szlovák Fegyveres Erők Ökumenikus Lelkigondozói Szolgálatától, a Szlovákiai Katolikus Karitásztól, a Szent Erzsébet Főiskolától és a Človek v ohrození nonprofit szervezettől“ – tette hozzá a sajtóosztály.

Rámutattak, hogy a legnagyobb kihívást a segélyek célba juttatása jelenti. Az Európai Bizottság Humanitárius Segélyek és Polgári Védelem Főigazgatósága az Európai Humanitárius Reagálási Kapacitás rendszerén keresztül biztosítja a segélyezést az Egyiptomi Vörös Félholddal együttműködésben.

„A segélyt december 19-én szállították Szlovákiából Belgiumba, ahonnan csütörtökön légi úton Egyiptomba juttatták. A teljes szállítási folyamatot az Európai Unió finanszírozza“ – közölte a minisztérium.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban