Na hlavný obsah

Az ellenzék bírálja, hogy a kormány prioritásként kezeli a büntetőjogi változtatásokat

Az ellenzéki parlamenti pártok bírálták a kormányt, amiért a büntetőjogot érintő változtatásokat helyezi előtérbe, amelyek veszélyeztethetik a jogállamiságot. Problémát látnak abban is, hogy számos javaslatot gyorsított eljárásban tárgyalnak. Egyes ellenzéki vezetők pozitívumként értékelték a kormány által képviselt folytonosságot a külpolitikában.

Az ellenzék bírálja, hogy a kormány prioritásként kezeli a büntetőjogi változtatásokat
Foto: SITA

Bár az új kormány stabilitást, rendet és hozzáértő kormányzást ígért, ennek éppen az ellenkezőjét teljesítette – véli Michal Šimečka, a Progresszív Szlovákia elnöke. Ugyanakkor pozitívnak tartja az Európai Unióval és a NATO-val szembeni álláspont megőrzését, valamint az Ukrajnának nyújtott folyamatos támogatást.

Branislav Gröhling, az SaS parlamenti klubjának elnöke szintén pozitívnak látja Ukrajna további támogatását, minden mást negatívnak minősített.

A KDH-nak fenntartásai vannak a rövidített jogalkotási eljárás gyakoriságával kapcsolatban. Milan Majerský, a mozgalom elnöke elmondta, hogy számos módosítás széles körű szakmai vitát igényelne. Pozitívan értékelte az új oktatási minisztert, Tomáš Druckert a kormány programnyilatkozatának megfogalmazát illetően.

Igor Matovič, a Slovensko mozgalom vezetője nem lát semmi dicsérni valót a kormányban.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban