Na hlavný obsah

30 éve Szlovákiában – 15. rész: mezőgazdaság 

30 éves az önálló Szlovákia, mi, szlovákiai magyarok 30 éve élünk ebben az országban. Kik vagyunk? Tudtunk-e élni a lehetőségeinkkel, mik a kudarcaink és vannak-e sikertörténeteink? Mik a 30 év tanulságai?

Kimondhatjuk-e, hogy a magyar kártya ma már nem nyerő pakli? 17 részes sorozatunk 17 különböző témán keresztül mutatja be a szlovákiai magyarság 30 évét, érintve a társadalmi mozgásokat, a kultúrát, a művészeteket, a gazdaságot, de a sport vagy az oktatás területét is. 

Sorozatunk soron következő epizódjában egy olyan ágazatba pillantunk be, amely alapvetően határozza meg életünket és mindennapjainkat, hiszen a mezőgazdaság és az arra épülő iparágak a táplálkozásunkat, de a környezetünket is nagyban befolyásolják. Milyen alapvető szerkezeti változások léptek életbe a rendszerváltást követően, hogyan sikerült az európai és a hazai joggyakorlat harmonizálása az európai közösséghez való csatlakozás során, milyen érdekképviseleti szervezetek alakultak, s hogyan hatnak mindezekre a témákra a környezetvédelem globális kérdései, valamint az ágazat finanszírozása vagy éppen annak hiánya?

A mezőgazdasági ágazat képviselőin túl, az ágazathoz szorosan kötődő egyéb területek szakmai képviselői is teret kapnak összeállításunkban. 

A tizenötödik epizód szerkesztő-műsorvezetője Kuklis Katalin. 

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a 30 éve Szlovákiában rovatban