Na hlavný obsah

Pellegrini berekesztette a parlamenti ülést, a képviselők január 8-án ülnek újra össze

Pénteken délután Peter Pellegrini házelnök berekesztette a parlament 6. ülését. A képviselők az újév után, január 8-án térnek vissza az ülésterembe.

Pellegrini berekesztette a parlamenti ülést, a képviselők január 8-án ülnek újra össze
Foto: SITA/Milan Illík

Ezt megelőzően Boris Susko igazságügyi miniszter előterjesztett egy javaslatot a büntető törvénykönyv módosítására vonatkozó rövidített törvényhozási eljárásra, amely a speciális ügyészség megszüntetését irányozza elő. A napirendi pont vitája januárban kezdődik, amelyre Pellegrini bejelentése szerint 59 ellenzéki képviselő jelentkezett.

Ezt a bejelentővédelmi törvény módosítására vonatkozó rövidített jogalkotási eljárásról szóló javaslatnak kellene követnie.

Az ülésszak december 6-án kezdődött, napirendjén számos kormányzati javaslat szerepelt, amelyeket a parlament rövidített jogalkotási eljárás keretében vitatott meg. Ezt az ellenzék többször is bírálta. Ellenezte a speciális ügyészség megszüntetésére irányuló javaslatot is, és obstrukcióval próbálta elhúzni a parlamenti vitát.

A képviselőknek sikerült elfogadniuk a jövő évi állami költségvetést, de több kormányzati javaslatot is, köztük az úgynevezett hatásköri törvény módosítását, amely 2024 januárjától új minisztérium létrehozását irányozza elő.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban