Na hlavný obsah

Dolinková kész tárgyalni a sürgősségi ügyeletek rövidebb működéséről

Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter kész vitát kezdeményezni a sürgősségi ügyeletek működési idejének lerövidítéséről. Kijelentette, hogy a gyermekgyógyászat problémáit szeretné megoldani, a fizetendő díjak emelésének témáját azonban elutasítja.

Dolinková kész tárgyalni a sürgősségi ügyeletek rövidebb működéséről
Foto: SITA

Véleménye szerint a sürgősségi osztályok működésének lerövidítése esetén a járóbeteg-rendelőkben másképp kellene elosztani a műtéti órákat, hogy a gyermekorvosok a hét öt napján rendeljenek.

Elena Prokopová, az Elsődleges Pediátriai Ellátás Szlovákiai Társaságának elnöke üdvözölné a változásokat. Ugyanakkor elmondta, egyeztetni kell arról, hogyan lehetne biztosítani, hogy a fizetendő díjak jelenlegi szinten tartása ne vonja magával azt, hogy a betegek a kórházakba kerülnek át.

A minisztérium az előző miniszter, Michal Palkovič vezetésével intézkedéseket készített elő a gyermekgyógyászat stabilizálására. Javasolta a rendelési idő lerövidítését, de a sürgősségi ügyeletek látogatásáért fizetendő díjak emelését is. Az ügyeletek és a kórházak képviselői egyetértettek a javaslattal, a parlament azonban ezzel kapcsolatban nem tartott rendkívüli ülést.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban