Na hlavný obsah

Megszűnnek a Szövetség platformajai

"Egyetlen olyan magyar párt létezik Szlovákiában, amely az országban élő magyarságot képviselni tudja, ez mától a Magyar Szövetség" - jelentette ki Forró Krisztián, a megújult Szövetség elnöke a párt Paton tartott közgyűlésén.

Megszűnnek a Szövetség platformajai
Foto: Szövetség/Facebook

Kifejtette, hogy szerkezeti szinten megszűntek a paltformok a párton belül, vagyis maradt a sokszínűség, de ez nem béníthatja a következő időszakban a szervezet működését. Úgy véli, az alapszabály-módosításnak köszönhetően sokkal rugalmasabb és aktívabb pártot sikerült létrehozniuk, így a szakmaiságot is nagyobb mértékben lehet behozni a párt működésébe.

Csalódással vették tudomásul, hogy a kormány programnyilatkozatába nem került be egyetlen olyan fontos, a régiókat és a kisebbségeket érintő kérdés sem, amelyekkel nyilvánvalóan csak ők foglalkoznak, mint például a beruházások az ország déli és keleti régióiban, az anyanyelvi oktatás vagy a kultúra.

Mint fogalmazott, minden alkalmat meg kell ragadni, hogy a közösség problémáira felhívják a figyelmet, ezért a következő napokban elkezdik gyűjteni az aláírásokat Forró Krisztián köztársasági elnök jelöltségéhez.

(Szövetség Facebook oldala)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban