Na hlavný obsah

Az EU elfogadta a mesterséges intelligencia használatát szabályozó előírásokat

Ideiglenes megállapodásra jutott pénteken az Európai Unió a mesterséges intelligencia használatát szabályozó uniós előírások elfogadásáról. A döntés magában foglalja a mesterséges intelligencia kormányok általi felhasználását a biometrikus megfigyelésben, valamint az olyan népszerű AI-rendszerek szabályozását, mint a ChatGPT.

Az EU elfogadta a mesterséges intelligencia használatát szabályozó előírásokat
Australian Prime Minister Anthony Albanese, wearing hat and standing next to sign in front, attends a rally to a call for action to end violence against women, in Canberra, Sunday, April 28, 2024. On Monday, April 29, Albanese described domestic violence as a "national crisis" after thousands rallied around the country against violence toward women. (Lukas Coch/AAP Image via AP)

A megállapodással az EU a világon először fogad el jogszabályokat a mesterséges intelligenciára vonatkozóan. Ez alapján az olyan bázismodelleknek, mint a ChatGPT és az általános célú mesterséges intelligencia rendszereknek (GPAI), átláthatósági kötelezettségeknek kell megfelelniük, mielőtt piacra kerülnének.

(euronews)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban