Na hlavný obsah

Šefčovič a Politico szerint a 28 legbefolyásosabb európai egyike

Az Európai Bizottság első alelnöke, Maroš Šefčovič a hatodik legbefolyásosabb európai, aki eldöntheti, mi történik Európában 2024-ben - derül ki a Politico című hetilap kedden bemutatott, Európa 28 legbefolyásosabb személyét tartalmazó rangsorából.

Šefčovič a Politico szerint a 28 legbefolyásosabb európai egyike
Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős tagja. Foto: TASR/AP

A Politico kifejtette, hogy az éves „hatalmi rangsorban“ szereplőket most az foglalkoztatja, hogy Európa mérsékelt politikusainak sikerül-e marginalizálniuk a hatalmukat fenyegető radikális politikai erőket.

Šefčovičot „megbízható vizionáriusként“ jellemezték, akit „Mr. Fix It“ néven emlegetnek.

A szlovák biztost Ursula von der Leyen, az EB vezetője, Emmanuel Macron francia elnök, Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője és Recep Tayyip Erdogan török elnök előzte meg.

Šefčovič az európai zöld megállapodás végrehajtásáért felelős, ő vezeti a Brexit utáni jelentős tárgyalásokat, megbeszéléseket folytat az új társulási megállapodásokról Andorrával, Izlanddal, Liechtensteinnel, Monacóval, Norvégiával, San Marinóval és Svájccal, valamint a közös földgázbeszerzéseket biztosító uniós energiaplatform alelnöke, és a neve továbbra is összekapcsolódik az Európai Akkumulátor Szövetséggel.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban