Na hlavný obsah

Szakértők szerint a kormányprogram kevés konkrét célkitűzést tartalmaz

A kormány programnyilatkozatában sok a jó szándék, de kevés konkrét cél szerepel benne. Emellett komoly hiányosságokat is tartalmaz. Ezt állapították meg az Igazságos, innovatív és fenntartható Szlovákia című kiadvány szerzői. Erről Brigita Schmögnerová korábbi pénzügyminiszter tájékoztatott, aki a szerzői csoportot vezette.

Szakértők szerint a kormányprogram kevés konkrét célkitűzést tartalmaz
Foto: SITA/Milan Illík

A szakértők kiemelték, hogy ez az első olyan kormányprogram, amely a gazdasági növekedés új modelljére való áttérés szükségességét és az ehhez vezető átalakító lépéseket szorgalmazza.

A kormányprogram szerintük nem ad megfelelő választ az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásra vagy a szükséges energetikai átállásra.

A szakértők üdvözlik a különböző tömegközlekedési formák támogatásának szándékát. Pozitívnak tartják az olyan célokat, mint például a létminimum emelése, a lakhatási támogatás bevezetése, a munkakörnyezet javítása vagy a magas jelzáloghitel-törlesztéssel rendelkezők megsegítése. Ugyanakkor rámutattak arra, hogy hiányzik az energia- és közlekedési szegénység kezelésének konkrét kifejtése.

Nem értenek egyet a kormánykritikus civil szervezetek finanszírozásának korlátozásával. Valamint hozzátették, a kabinetnek fenn kell tartania a családhoz való általános jogot, és nem szabad az abortusz korlátozására irányuló javaslatoknak teret engednie.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban