Na hlavný obsah

A gázai Kuds kórháznak is fel kell függesztenie működését üzemanyag- és áramhiány miatt

A Gázai övezetben található Kuds kórháznak az al-Sifa kórházhoz hasonlóan fel kellett függeszteni műküdését az üzemanyag- és áramhiány miatt - állítják palesztin hírforrások.

A gázai Kuds kórháznak is fel kell függesztenie működését üzemanyag- és áramhiány miatt
A gázai Shifa kórház drónfelvételről. Foto: SITA/AP

Az al-Sifa korházban, melynek közelében jelenleg is harcok dúlnak, orvosi jelentések szerint 40 koraszülöttből már 5 életét veszítette, emellett ilyen sorsra jutott hét intenzív osztályon ápolt beteg is. A folyamatos rakétatámadásokra reagálva a Reuters információi szerint az orvosok hétköznapi kórházi ágyakra kényszerültek áthelyezni az újszülötteket, az inkubátorok ugyanis az épület veszélyesebb részén találhatóak, emellett az áramhiány miatt egyébként sem működnek.

Jichák Hercog izraeli államfő korábban azt nyilatkozta, hogy a Hamász emberi pajzsként használja a gázai civileket, egyik katonai központjuk pedig éppen az al-Sifa alatt van. Bár egy izraeli katonai szóvivő nyilatkozatában azt ígérték, Izrael segít a legkisebb gyermekek evakuálásában, azóta olyan információk láttak napvilágot, mi szerint az ilyen tervek, még csak alakulóban vannak.

(ctk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban