Na hlavný obsah

Az Európai Bizottság elnöke azt javasolja, kezdjék meg a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával és Moldovával

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke ma (szerdán) azt javasolta az EU vezetőinek, hogy kezdjék meg a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával és Moldovával.

Az Európai Bizottság elnöke azt javasolja, kezdjék meg a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával és Moldovával
Foto: SITA/AP

Grúzia esetében a bizottság a tagjelölt státusz megadását javasolta. Ezt az egyes tagjelölt országok előrehaladását értékelő jelentés részeként nyilatkozta – ínformál a TASR brüsszeli munkatársa. A Bizottság azt ajánlja, hogy az EU Tanácsa fogadjon el tárgyalási kereteket, amint Ukrajna és Moldova meghoz néhány kulcsfontosságú intézkedést.

Grúzia esetében az elért eredményekre tekintettel a Bizottság azt javasolja, hogy az EU tagállamai Grúziának adják meg a tagjelölt státuszt, feltéve, hogy az több javasolt lépést megtesz. Bosznia-Hercegovinával kapcsolatban az Európai Bizottság azt javasolja, hogy csak akkor kezdjenek csatlakozási tárgyalásokat ezzel az országgal, ha a tagsági kritériumoknak való megfelelés szükséges mértéke megvalósult.

Von der Leen kifejtette, hogy Szarajevónak további erőfeszítéseket kell tennie az EB-véleményben felsorolt ​​kulcsfontosságú prioritások teljesítése érdekében.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban