Na hlavný obsah

Az EU további 25 millió euróval növeli a Gázának nyújtott humanitárius segélyt

Az Európai Unió további 25 millió euróval növeli a Gázának nyújtandó humanitárius segítséget, és így összesen 100 millió eurót fordít a gázai civilek megsegítésére - jelentette be hétfőn Brüsszelben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Az EU további 25 millió euróval növeli a Gázának nyújtott humanitárius segélyt
Foto: TASR

Von der Leyen az európai uniós nagykövetek konferenciáján elmondta: az EU Izraellel, Egyiptommal és az ENSZ-szel együttműködve azon dolgozik, hogy minél több humanitárius segélyt szállító konvoj léphessen be az övezetbe.

Mint mondta, a segélyek jelenleg a rafahi határátkelőn keresztül érkeznek, mennyiségük azonban nem elegendő ahhoz, hogy kielégítse a szükségleteket. Von der Leyen felhívta a figyelmet, hogy az EU-nak mind Izrael támogatása, mind a gázai civilek megsegítése egyenlően fontos.

Az EB elnök úgy gondolja, a jelenlegi helyzet rámutat arra, hogy Gáza nem szolgálhat menedékként a terroristák számára, ugyanakkor a tartós izraeli jelenlét sem fenntartható a térségben. Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője eközben arra kérte fel Izraelt, függessze fel katonai tevékenységét a térségben, hogy ki tudják szabadítani a Hamász civil túszait.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban