Na hlavný obsah

Fico ígéretet tett a földrengés sújtotta falvakban élők megsegítésére

Robert Fico miniszterelnök azt ígérte, hogy segíteni fog az októberi földrengés által sújtott kelet-szlovákiai falvakban élőknek. Ezt a Varannói járásban található Gyapál községben tett pénteki látogatása során jelentette ki.

Fico ígéretet tett a földrengés sújtotta falvakban élők megsegítésére
Robert Fico Foto: SITA

„Ha a földrengés által okozott teljes kárról beszélünk, amely 8 és 16 millió euró között van, akkor kijelenthető, hogy ezt az összeget kell az államnak biztosítania“ – mondta Fico.

Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter az állam nevében kért elnézést a lakosoktól, ugyanis szerinte az állam elmulasztotta az azonnali segítségnyújtást.

Erik Tomáš munkaügyi miniszter elmondta, hogy a földrengés által érintett háztartások maximum 800 eurót kaphatnak. „Eddig közel 900 kérelmet regisztráltunk, és ezek csaknem felét már ki is fizették. Az önkormányzatok 15 ezer eurót kaphatnak a program keretében, de ezt csak a lakosokra fordíthatják“ – magyarázta.

Fico közölte, hogy a kabinet első kihelyezett ülése Nyitranovákon lesz, a következőt pedig január végén a földrengés által érintett régióban tartják.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban