Na hlavný obsah

A maine-i ámokfutó családja hónapokkal a mészárlás előtt jelezte a rendőrségnek, hogy a férfinak mentális gondjai lehetnek

A maine-i ámokfutó hozzátartozói a tömegmészárlás előtt öt hónappal felvették a kapcsolatot a helyi seriffel, és jelezték neki, hogy a lőfegyveroktató férfi komoly mentális problémákkal küzdhet - írja a Telex a Guardianra hivatkozva. A helyi seriffhivatal által hétfőn nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint hiába voltak intő jelek, mégsem tudták megakadályozni a tragédiát.

A maine-i ámokfutó családja hónapokkal a mészárlás előtt jelezte a rendőrségnek, hogy a férfinak mentális gondjai lehetnek
Rendőrök a lövöldözés helyszínén. Foto: SITA/AP

A 40 éves Robert Card október 25-én fegyverrel ment be a Maine állambeli Lewistonban egy bowlingpályára és egy étterembe, ahol agyonlőtt 18 embert, 13-at pedig megsebesített. A hatóságok ezután hajtóvadászatot indítottak ellene, a holttestét péntek este találták meg egy folyó közelében, úgy tűnik, magával is végzett.

A hatóságokon egyre nagyobb a nyomás, hogy magyarázatot adjanak arra, mi vezethetett a tömegmészárláshoz. Maine állam kormányzója hétfői sajtótájékoztatóján megígérte, hogy felülvizsgálják Maine fegyvertartási törvényeit.

(Telex)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban