Na hlavný obsah

Fico támogatja az uniós költségvetés megemelését

Szlovákia, bizonyos körülmények között hajlandó támogatni az unió többéves költségvetésének megemelését, melynek részét képezné egy további pénzcsomag is Ukrajna számára, 50 milliárd euró értékben, erősítette meg Robert Fico.

Fico támogatja az uniós költségvetés megemelését
Foto: SITA/Úrad vlády SR

A kormányfő készen áll támogatni egy ilyen javaslatot, tájékoztatott a szlovák kormányhivatal. Fico elmondta, két lehetőség van, az első az uniós költségvetés csökkentése a második pedig az, hogy az ország megadja a kért 400 millió eurót.

„Nem respektáljuk az uniós alapok csökkentését, amelyek a mezőgazdászok támogatására és a regionális különbségek csökkentésére szolgálnak,“ mondta Fico.

Ugyanakkor a kormányfő azt is hozzátette, Ukrajna a világ legkorruptabb országai közé tartozik, és Ukrajna brutális pénzügyi támogatását csak olyan garanciák mellett hajlandó támogatni, amelyek biztosítják, hogy az uniós pénzeket nem sikkasztják el.

Szlovákia további feltétele, hogy a megemelt uniós költségvetést az unió versenyképességének növelésére és az illegális migráció elleni harcra fordítsák.

(SITA, TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban