Na hlavný obsah

Fico Brüsszelben találkozott Fialával

Robert Fico szlovák kormányfő a Brüsszelben zajló kétnapos EU-csúcson találkozott Petr Fiala cseh miniszterelnökkel. Arról egyetértettek, hogy folytatni kell az országaik közötti "kiváló együttműködést" - közölte Fiala pénteken az X közösségi hálón.

Fico Brüsszelben találkozott Fialával
Foto: Úrad vlády Slovenskej republiky/Facebook

„Az Európai Tanács ülésén találkoztam Fico szlovák miniszterelnökkel. Szlovákiával nemcsak a közös történelem, hanem a kiváló kapcsolatok is összekötnek, és egyetértettünk abban, hogy azon kell dolgoznunk, hogy az országaink közötti együttműködés továbbra is kiváló legyen“ – írta Fiala.

A két kormányfő Brüsszelben megállapodott arról, hogy Fico hivatalos látogatást tesz Csehországban. Erről a szlovák kormányhivatal tájékoztatott pénteken a közösségi hálón.

„Ezzel megerősítjük azt a hagyományt, hogy az első hivatalos látogatásra Csehországban kerül sor“ – áll a közleményben. Fico és Fiala az Európai Unió csütörtöki csúcstalálkozóján találkozott informálisan, emellett tartottak egy másik megbeszélést is.

Az új szlovák külügyminiszter, Juraj Blanár már tárgyalt cseh kollégájával. Telefonbeszélgetésükről csütörtökön számolt be Jan Lipavský cseh diplomáciai vezető, aki prágai látogatásra hívta Blanárt.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban