Na hlavný obsah

Tudósok kérik a környezetvédelmi miniszter megfontolt kiválasztását

Már 50 ezren írták alá a természetvédők felhívását, hogy a lakosság támogassa nyílt levelüket Rudolf Huliak és Filip Kuffa környezetvédelmi miniszteri kinevezése ellen.

Tudósok kérik a környezetvédelmi miniszter megfontolt kiválasztását
Ondrej Kameniar Foto: SITA/Diana Černak

„Üdvözöljük az államfő döntését, hogy nem nevezi ki miniszterré Rudolf Huliakot“ – mondta Ondrej Kameniar, a felhívást elindító Mi vagyunk az erdő kezdeményezés képviselője.

„Nyílt levelünk valódi oka … az aggodalom a minisztérium irányításának színvonalával kapcsolatban az elkövetkező években“ – mondta.

A természetvédők attól tartanak, hogy a minisztérium szentesíti a védett területek pusztítását, csökkenti a természet- és tájvédelem színvonalát, és figyelmeztetnek arra, hogy az európai jogszabályok megsértése miatt hatalmas bírságok és uniós források visszatartásának veszélye fenyeget.

A Greenpeace Slovakia igazgatója, Katarína Juríková is reagált Rudolf Huliak nemrég elhangzott szavaira, miszerint nem áldozhatjuk fel Szlovákia gazdaságát a klímaválság elleni küzdelem érdekében.

Úgy fogalmazott: „A klímaválság megoldása nem áldozat, hanem lehetőség arra, hogy egészséges levegőjű városok, elegendő vízzel rendelkező falvak és új munkahelyek jöjjenek létre a zöld iparágakban.“

(rtvs, dennikn)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban