Na hlavný obsah

Az Európa Parlament alelnöke is tiltakozik Huliak kinevezése ellen

Martin Hojsík, a Progresszív Szlovákia politikusa és az Európai Parlament alelnöke kijelentette: a polgárok egészségének védelme és az ország gazdasági fejlődése szempontjából a környezetvédelmi minisztérium kulcsfontosságú tárca.

Az Európa Parlament alelnöke is tiltakozik Huliak kinevezése ellen
Martin Hojsík Foto: TASR

Hojsík rámutatott az uniós források igénybevételének és a zöld átalakulás előkészítésének szükségességére, egyúttal kijelentette, hogy ellenőrizni fogják az új miniszter tevékenységét.

„Nem engedhetjük meg, hogy a környezetvédelem pénzosztásra vagy medvék kilövésére redukálódjon” fogalmazott az EP alelnöke, hozzátéve, nem tudjuk kihasználni a lehetőségeket, ha a parlamenti képviselők megkérdőjelezik a klímaváltozást.

A PS képviselője kijelentette, bárki is vegye át a környezetvédelmi tárca vezetését, egyértelműen ki kell állnia a dekarbonizáció mellett, be kell fejeznie a nemzeti parkok átalakítását és fejlesztenie kell a régiókat. A Progresszív Szlovákia képzett szakembert szeretne környezetvédelmi miniszterternek.

Az SNS jelöltjét, Rudolf Huliakot több kijelentése miatt bírálták, mivel álhíreket és dezinformációkat terjeszt. Az SNS környezetvédelmi programját általában véve is kritikával illették.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban