Na hlavný obsah

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

Robert Fico ismét a köztársasági elnököt bírálta. A Szövetség politikusai megtalálták, ki a hibás a választási vereségük miatt. Andrej Kiska volt államfő bűnös, igaz, még nem jogerősen.

Ha nem áll fent súlyos aggály, az elnök asszony a kormányt kinevezi jelentette ki Zuzana Čaputová szóvivője reagálva arra, hogy Robert Fico ismét a köztársasági elnököt bírálta. A Smer elnöke szerint Čaputová szándékosan késlelteti az új kormány kinevezését azzal, hogy megkérdőjelezi a miniszterjelöltek szakmaiságát. Fico szerint az államfő így kívánja segíteni a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) meggyanúsított négy nyomozóját, Ján Čurilláékat.

A Szövetség egyes politikusai a médiát okolják a párt választásokon elért gyenge teljesítménye miatt, a politikusak megfogalmazása szerint a „liberális média” folyamatosan támadta a Szövetséget ahelyett, hogy támogatta volna azt.

A bíró első fokon két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre, 15 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte Andrej Kiskát, ezentúl hat évre eltiltotta attól, hogy kereskedelmi társaság ügyvezetőjeként és törvényes képviselőjeként tevékenykedjen. A bíró elmondta, a vádlottak 2013-ban és 2014-ben olyan számviteli és adóügyi dokumentumokat iktattak a KTAG könyvelésébe, amelyek nem képezték a cégjegyzékbe bejegyzett üzleti tevékenység részét.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban