Na hlavný obsah

A rendőrség figyelemmel kíséri a helyzetet Izraelben

Čaputová is elítéli Izrael megtámadását.

A rendőrség figyelemmel kíséri a helyzetet Izraelben
Foto: SITA/AP

„A szlovák rendőrség figyelemmel kíséri az izraeli eseményekkel kapcsolatos helyzetet. Szükség esetén készen áll a megfelelő intézkedések megtételére” – tájékoztatott Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, hozzátéve, hogy a külföldi partnerekkel is szoros kapcsolatban állnak, hogy további információkhoz jussanak. „Biztosítjuk a lakosságot, hogy jelenleg Szlovákiában nyugodt a helyzet, és nincs ok az aggodalomra” – jegyezte meg Bárdyová.

Zuzana Čaputová, köztársasági elnök határozottan elítéli az Izrael elleni terrortámadásokat. Ezt a X nevű közösségi platformon írta, miközben szolidaritását fejezte ki az agresszió minden áldozatával. Boris Kollár házelnök azt mondta, „Izrael háborúban áll, és minden joga megvan ahhoz, hogy keményen lecsapjon a Hamász terroristáira. „Sajnálom mindazokat az emberéleteket, védtelen nőket, gyerekeket és apákat, akiket ezek a terroristák meggyilkoltak” – mondta a parlament elnöke.

A Hamász szombaton több ezer rakétát lőtt ki Izraelre, palesztin fegyveresek pedig a Gázai övezetből szivárogtak be izraeli területre. Válaszul az izraeli hadsereg hadiállapotot hirdetett, és támadásokat indított a Gázai övezetben lévő célpontok ellen. A palesztin fegyveresek támadásait már az Európai Unió és több uniós ország tisztségviselői is elítélték.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban