Na hlavný obsah

Uniós biztos: napokon belül sor kerülhet az uniós migrációs megállapodásra

A belügyekért felelős uniós biztos kijelentette, meg van győződve arról, hogy a következő napokban sor kerülhet az uniós migrációs megállapodásra.

Uniós biztos: napokon belül sor kerülhet az uniós migrációs megállapodásra
Foto: TASR

„Képesek leszünk véglegesíteni ezt a politikai mandátumot a Tanács számára oly módon, hogy aztán az Európai Parlamenttel közösen folytathatjuk a migrációs paktumot alkotó összes rendelet és jogi eszköz megtárgyalását” – jelentette ki Brüsszelben Ylva Johansson.

A biztos az uniós tagállamok belügyekért felelős minisztereinek tanácskozását követően mondta azt, hogy a migrációs és menekültügyi csomaggal kapcsolatos vitában sok előrelépés történt. A főbb akadályok elhárultak, néhány csekélyebb nézeteltérést kell még elsimítani.

A paktum enyhíteni próbálja az úgynevezett frontországokra, például Olaszországra és Görögországra nehezedő migrációs nyomást azáltal, hogy az érkezők egy részét más uniós országokba helyeznék át. A menedékkérők befogadását ellenző országok pedig kötelesek lennének fizetni azoknak az országoknak, amelyek befogadják a migránsokat.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban