Na hlavný obsah

Vučić elhatárolódik a koszovói szerb vezetőtől a kolostori lövöldözés után

Aleksandar Vučić szerb elnök elhatárolódott Milan Radoičić koszovói szerb vezetőtől, aki részt vett a közelmúltban a koszovói rendőrséggel történt véres összecsapásokban egy banjskai ortodox kolostorban.

Vučić elhatárolódik a koszovói szerb vezetőtől a kolostori lövöldözés után
Aleksandar Vučić

Radoičić szerb üzletember és politikus, a Koszovóban aktív, Belgrádhoz lojális Srpska lista politikai párt helyettes vezetője. Jelenleg szerb területen tartózkodik, és bíróság elé fog állni – közölte Vučić szerda este.

A koszovói hatóságok kedden drónfelvételeket tettek közzé, amelyeken Radoičić jól kivehető az egy koszovói rendőr és négy fegyveres életét követelő összecsapásokban.

Észak-Koszovóban több hónapja nő a feszültség, amióta négy szerb többségű városban albán nemzetiségűeket neveztek ki polgármesterré, mert a szerbek nem voltak hajlandóak részt venni a helyi választásokon.

A Szerbia és Koszovó közötti kapcsolatok az 1990-es évek vége óta feszültek. A többségében albánok lakta Koszovó 2008 februárjában egyoldalúan kikiáltotta függetlenségét Szerbiától, de Belgrád továbbra is tartománynak tekinti.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban