Na hlavný obsah

AKO: A PS megelőzné a Smert a szombati parlamenti választásokon

Progresívne Slovensko - Smer-SD - Hlas-SD sorrendet jósol az AKO közvélemény-kutató ügynökség az első három helyen a szombati parlamenti választásokon.

AKO: A PS megelőzné a Smert a szombati parlamenti választásokon
Foto: SITA

Az AKO ügynökség szeptember 20-a és 26-a között, 1000 megkérdezett személy bevonásával a JOJ24 megrendelésére készített felmérése szerint a Progresívne Slovensko nyerné a parlamenti választást a szavazatok 18%-ával és 30 mandátummal, a második 17,7%-kal és ugyancsak 30 mandátummal a Smer-SD, a harmadik 15%-kal és 25 mandátummal a Hlas-SD lenne.

Bejutna a parlamentbe az OĽANO a priatelia, Za ľudí, Kresťanská únia koalíció 9,4%-kal és 16 mandátummal, az SaS 7,3%-kal és 12 mandátummal, a KDH 6,1% százalékkal és 10 mandátummal, az SNS 6%-kal és szintén 10 mandátummal, a Republika 5,4%-kal és 9 mandátummal, illetve a Sme rodina 5,1%-kal és 8 mandátummal.

Nem jutna be a törvényhozásba a Demokrati 4,3%-kal, a Szövetség 2,8%-kal, a Modrí, Most-Híd 1%-kal, illetve a Magyar Fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana 0,6%-kal. A Komunistická strana Slovenska, a My Slovensko és a Kotlebovci – ĽSNS egyaránt 0,3%-ot szerezne, míg a Spravodlivosť, illetve a Srdce vlastenci a dôchodcovia – Slovenská národná jednota egyformán 0,2%-ot érne el.

Szeptember 20-a és 26-a között további 4 közvélemény-kutató, az NMS, az Ipsos, a Focus és a Median is választásokkal kapcsolatos felméréseket végzett.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban