Na hlavný obsah

A koszovói rendőrség páncélozott járművekkel vonult ma be Banjskába

Páncélozott járművekkel vonult ma (hétfőn) be a koszovói rendőrség abba a faluba, ahol a hétvégi tűzharccal és négy halálos áldozattal járó incidens történt.

A koszovói rendőrség páncélozott járművekkel vonult ma be Banjskába
Foto: TASR

A felfegyverzett rendőri egységek keresőakcióba fogtak Banjska faluban, és olyan fegyveresek után kutatnak, akiknek nem sikerült elmenekülniük az incidens után – áll a Reuters hírügynökség tudósításában. Koszovó közel kétmilliós (1,8 millió) lakosságának többségét albánok adják.

Az egykori szerb tartomány északi részén élő mintegy ötvenezer szerb azonban nem fogadja el Koszovó 2008-as függetlenségi nyilatkozatát, és továbbra is Belgrádot tekinti fővárosának. Vasárnap négy ember megölésével és többek letartóztatásával ért véget a hétvégi fegyveres incidens Banjskában.

A történet előzménye, hogy egy koszovói albán rendfenntartó tiszt meghalt, egy pedig megsérült, amikor szerb fegyveresek rájuk támadtak szombat éjszaka. Ezután a nagyjából harminc fegyveres egy ortodox kolostorban barikádozta el magát és tűzharcba bonyolódott a koszovói rendőrökkel.

(24.hu, Reuters)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban