Na hlavný obsah

Nem terveznek visszalépni a kisebb pártok a választás előtt

A RTVS csütörtöki választási vitaműsorában szereplő kisebb pártok mindegyike kizárta annak lehetőségét, hogy a felmérésekben elért 3 százalék alatti eredményeikre való tekintettel egy nagyobb párt javára visszalépjenek a parlamenti választásoktól.

Nem terveznek visszalépni a kisebb pártok a választás előtt
Australian Prime Minister Anthony Albanese, wearing hat and standing next to sign in front, attends a rally to a call for action to end violence against women, in Canberra, Sunday, April 28, 2024. On Monday, April 29, Albanese described domestic violence as a "national crisis" after thousands rallied around the country against violence toward women. (Lukas Coch/AAP Image via AP)

„Elárulnánk a szavazóinkat“ – jelentette ki a SRDCE vlastenci a dôchodcovia – SNJ jelöltje, Jozef Tokár.

A kérdést a Magyar Fórum, ODS, ZR, RK, DS jelöltje, Jozef Rajtár is így látja. Szerinte a közvélemény-kutatások csupán azokról a választópolgárokról adnak képet, akik már eldöntötték, hogy mely pártra adják le voksukat. „Kötelességünk megszólítani a bizonytalan választókat, és igyekezni megszerezni a szavazatukat“ – tette hozzá.

Milan Uhrík, a Republika elnöke, elsősorban az SOS, a Vlastenecký blok, a SRDCE vlastenci a dôchodcovia – SNJ és a Kotlebovci – ĽSNS pártokhoz fordulva csütörtökön a parlamenti választásoktól való visszalépésre szólított fel.

„Egyetlen párt javára sem adjuk fel. Főleg nem olyan emberek javára, akiket nem nevezhetünk másnak, mint árulónak” – reagált az ĽSNS jelöltje, Rastislav Schlosár.

Dzurinda szerint a választók mozgósítása, és nem a visszalépés a megoldás „A Modrí, Most-Híd párt nem tervezi, hogy visszalép a parlamenti választástól” – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Mikuláš Dzurinda, a párt vezetője. „Nem a lemondás, nem a visszalépés, hanem az ország lakosságának mozgósítása a megoldás” – fejtette ki a pártelnök Richard Sulík tegnap tett felszólítására reagálva.

A Demokrati alázattal igyekszik majd elnyerni a választók bizalmát – reagált az SaS a felmérésekben a bejutási küszöb alatti eredményeket felmutató pártokhoz intézett visszalépési felhívására Eduard Heger pártja, amely szerint valós esély van egy demokratikus kormány megalakulására.

(RTVS, TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban