Na hlavný obsah

Szerdán újra megpróbálják megnyitni a határellenőrzésről szóló ülést

A képviselők szerdán ismét megpróbálják megnyitni a szlovák-magyar határellenőrzés bevezetésének kérdésére vonatkozó rendkívüli ülést.

Szerdán újra megpróbálják megnyitni a határellenőrzésről szóló ülést
A parlament ülésterme Foto: TASR

Az illegális migrációval összefüggésben kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés megnyitására tett első kísérletnél mindössze 70 képviselő volt jelen a plénumban, ezért Boris Kollár parlamenti elnök fél óra szünetet rendelt el.

Ugyanakkor a törvényhozásban az ülés megnyitására szavazók száma a szünet elteltével sem változott, vagyis 13 óra 40 perckor újfent határozatképtelennek bizonyult a plénum, amelyet így a házelnök szerda, 9 órára hívott össze, hogy akkor újabb kísérletet tegyenek.

Az ülést az ellenzéki Smer-SD kezdeményezte, amely azt akarja elérni, hogy a plénum az illegális migráció megakadályozása érdekében, határozatban szólítsa fel az Ódor Lajos miniszterelnök vezette hivatalnokkormányt a szlovák-magyar határszakaszon való ideiglenes határellenőrzés elrendelésére.

Az SaS a rendkívüli ülést a Smer-SD kampányának tekinti, ezért képviselői nem támogatták a megnyitását – jelentette ki Richard Sulík pártelnök.

Egy a szlovák-magyar határon bevezetendő ellenőrzésekről szóló parlamenti ülés semmit sem oldana meg, csupán újabb színjáték lenne – indokolta meg az OĽaNO frakcióvezetője, Michal Šipoš, hogy miért nem támogatták a Robert Fico pártja által kezdeményezett ülés megnyitását.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban