Na hlavný obsah

Kijev pert indít Lengyelország, Magyarország és Szlovákia ellen

Kijev pert indít Lengyelország, Magyarország és Szlovákia ellen, mert megtagadták az ukrán mezőgazdasági termékek behozatali tilalmának megszüntetését - közölte a Politico szerver hétfői híradójával Tarasz Kacska ukrán kereskedelmi képviselő.

Kijev pert indít Lengyelország, Magyarország és Szlovákia ellen
Foto: TASR

Az országhármas azt követően jelentette be a gazdálkodóik védelmét célzó tilalmakat, miután az Európai Bizottság pénteken megtagadta a négy ukrán mezőgazdasági termékkel szemben idén elfogadott intézkedés meghosszabbítását az Ukrajnával szomszédos uniós tagállamokkal kötött megállapodásban.

Kijev a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) tervezi beperelni a három országot. „Úgy gondolom, hogy az egész világnak látnia kell, hogyan viszonyulnak az EU tagállamai kereskedelmi partnereikhez és magához az Unióhoz, mert ez más államokra is hatással lehet” – jelentette ki Kacska.

Szlovákia csak négy mezőgazdasági árucikkre terjesztette ki a jelenlegi uniós tilalmat, Lengyelország azonban a hétvégén az ukrán lisztre és az állati takarmányra is, míg Magyarország további 25 ukrán termékre terjesztette ki a tilalmat.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban