Na hlavný obsah

A rendőrség szemszögéből nézve tisztázódott az eltűnt 22 éves diáklány ügye

Sajtótájékoztatót tartott Hamran István országos rendőrfőkapitány.

A rendőrség szemszögéből nézve tisztázódott az eltűnt 22 éves diáklány ügye
Hamran István Foto: TASR

A rendőrségre szeptember 10-én, vasárnap érkezett bejelentés egy 22 éves egyetemista lány eltűnéséről, akire másnap reggel eszméletlen, benyugtatózott állapotban találtak rá Pozsonyligetfalun. A történtekkel összefüggésben a rendőrség nemi erőszakkal gyanúsít egy 54 éves férfit. A bíróság vizsgálati fogságba helyezéséről döntött.

Hamran István országos rendőrfőkapitány elmondta, a bizonyítékok szilárd lábakon állnak és meggyőződésük, hogy az erőszakos bűncselekményt az általuk őrizetbe vett személy követte el.

Hangsúlyozta, tekintettel arra, hogy bizonyos kulcsfontosságú eljárási cselekmények még nem lettek végrehajtva, bővebb információkkal nem szolgálhat.

Hozzátette, a nyomozás előrehaladta kapcsán akkor tájékoztatnak majd, ha azt az eljárási cselekmények állása, s mindenekelőtt a felügyelő ügyész és a vizsgálótiszt lehetővé teszik.

Hamran szerint a rendőrség az esethez elkövetésében hasonló múltbéli ügyeket is górcső alá vesz, hogy összehasonlítsa és kiértékelje az esetleges összefüggéseket.

Az illegális migráció kérdésére kitérve Hamran ismételten hangsúlyozta, a téma a politikai kampány részévé lett, s a rendőrség egyes politikusok célkeresztjébe került. Kiemelte, mindezek dacára a migráció kezelése érdekében változatlanul ésszerű, és gazdaságos intézkedéseket fognak tenni. Azt is elmondta, eddig 3 olyan személyt tart fogva a rendőrség, akik biztonsági kockázatot jelentenek, de egyelőre semmivel sem vádolták meg őket.

Hamran a sajtótájékoztató során visszautasította a Smer-SD azon állítását, miszerint Pavol Ďurka utasította volna a bűnbánó Petr P.-t, arra, hogy miként tegyen tanúvallomást a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökségen (NAKA).

A párt korábban egy Ďurka és Peter P. közötti, állítólag szeptemberben folytatott beszélgetés felvételére hivatkozott. Hamran viszont állítja, hogy a kihallgatás és a beszélgetés is júniusban történt, amikor Ďurka még a NAKA kötelékében dolgozott, illetve Ďurka csak arról tájékoztatta a bűnbánót, hogy milyen ügyben kell tanúvallomást tennie.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban