Na hlavný obsah

Becsengettek a szlovákiai magyar iskolákban

A Szoroskői-nyereg alatt fekvő takaros kis településen, Szádalmáson tartotta meg a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége az országos tanévnyitóját.

Becsengettek a szlovákiai magyar iskolákban
Foto: Facebook

Szeptember másodikán, szombaton reggel Szádalmás települése a szokásosnál sokkal nagyobb nyüzsgésre ébredt. A bekötő utakon helyi önkéntesek irányították a forgalmat. A parkolók egy-kettőre megteltek. De mindeközben a kondérokban már javában készült a gulyásleves és a töltött káposzta is. Hiszen idén, itt rendezték a szlovákiai magyar országos tanévnyitót.

Az Alsó- és a Felső-hegy évezredek óta bámulja egymást vagy a lábuknál elterülő Torna patak völgyét, de ennyi pedagógust már ők is régen láttak egy helyen. Még a zivatarfelhők is szétrebbentek a sok tanító nénit és tanítóbácsit látva.

A tanévnyitóról Köteles Szabolcs készített összeállítást, amelyben több pedagógust is sikerült mikrofonvégre kapni. Név szerint Fekete Irént a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnökét, a Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel kitüntetett Jacsmenyík Zsuzsannát és kolléganőjét Matúsz Tímeát, Rajczi Zsuzsát a Szádalmási Alapiskola igazgatónőjét és a a pelsőci Korona énekegyüttes karnagyát, Szabó Tömöl Gabriellát.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Régió rovatban