Na hlavný obsah

Pellegrini és Heger nem értenek egyet a migrációs válság megoldását illetően

A korábbi miniszterelnökök az RTVS Szombati párbeszédek című műsorában vitáztak.

Pellegrini és Heger nem értenek egyet a migrációs válság megoldását illetően
Foto: SITA

A migrációs válsággal összefüggésben meg kell erősíteni a külső schengeni határok védelmét, különösen nyáron, amikor a bevándorlók száma magasabb. Így gondolja Eduard Heger, a parlamenten kívüli Demokrati párt vezetője. Peter Pellegrini, a parlamenten kívüli Hlas-SD elnöke és parlamenti képviselő például az illegális migránsok felderítését és a szlovák határok védelmét javasolja megoldásként.

Ez derül ki az RTVS Szombati párbeszédek című vitaműsorában elhangzott kijelentéseikből. Heger sajnálatát fejezte ki, hogy a képviselők nem nyitottak vitát az idegenrendészeti igazolások módosításáról. Ezek szerinte problémát okoznak. Pellegrini az illegális migrációt valós problémának, nem pedig ijesztgetésnek nevezte. Szerinte az Odor kormány nem tudja megvédeni az országot.

A vitázók felvetették az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás kérdését is. Pellegrini szerint Szlovákia már kimerítette a katonai segítségnyújtás lehetőségeit. Heger fontosnak nevezte az Ukrajnának nyújtott segítség folytatását.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban