Na hlavný obsah

Tiltakozik a Matica a Hviezdoslav színház új reklámja ellen

A Matica slovenská tiltakozik a pozsonyi Hviezdoslav színház (DPOH) új évadára vonatkozó reklámja ellen. Azt állítja, hogy az durván megbecsteleníti Hviezdoslavot, mint Szlovákia egyik legjelentősebb költőjét és az intézmény egykori elnökét, ezért szerdára tüntetést szerveznek a színház elé.

Tiltakozik a Matica a Hviezdoslav színház új reklámja ellen
Foto: Facebook

„A művészi ábrázolás nem lépheti túl az ízlés és az emberiesség határait. A Matica nem érti, hogy Pavol Országh Hviezdoslav személye hogyan válhat támadások és metaforák célpontjává“ – áll a szervezet közleményében.

A kampány témája az elmúlt építési korszakokból ismert ólomüveg művészi technika. Fiatalokat ábrázol, akik ukrán, antifasiszta és szivárványos zászlót visznek. Egyikük Hviezdoslav levágott fejét tartja.

A Matica arra emlékeztet, hogy Hviezdoslav volt az elmúlt 200 év egyik legjelentősebb szlovák költője, az irodalom és kultúra egyik vezető alakja. Válaszában a főváros viccesnek és provokatívnak minősítette a vizuális anyagot.

Peter Bubla Pozsony város szóvivője szerint a reklám utal a színházi térre, múltunkra és jelenünkre, hozzátéve, hogy sikeres évadot kívánnak a színháznak, és hisznek abban, hogy ez a vizuális anyag új nézőket is vonz majd.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban