Na hlavný obsah

Szocsiban találkozott Erdogan és Putyin

Oroszország vezetősége nem változtat álláspontján a Fekete-tengeren történő gabonakereskedelmi megállapodással kapcsolatban, kivéve, ha teljesünek feltételeik - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök Recep Tayyip Erdogan török elnökkel folytatott tárgyalása során az oroszországi Szocsiban.

Szocsiban találkozott Erdogan és Putyin
Foto: SITA/AP

Putyin azzal vádolta Ukrajnát, hogy a kereskedelmi egyezményt terrortámadások előkészítésére használja fel, utalva ezzel például a krími hidat ért támadásra. Oroszország még július 18.-án lépett ki az egyezményből arra hivatkozva, hogy nem teljesültek olyan nekik tett ígéretek, mint a Rosselchozbank visszakapcsolása a nemzetközi SWIFT rendszerbe.

Ugyanakkor Putyin ígéretet tett Erdogannak, hogy egymillió tonna feldolgozásra szánt gabonát küldenek Törökországnak, hogy onnan eljuttathassák a legszegényebb országokba.

Az orosz-török csúcstalálkozón a két elnök mellett számos delegáció vett részt, így többek között Dmitrij Patrushev orosz mezőgazdasági miniszter, Elvira Nabiullina a központi bank elnöke, és Alekszej Lihacsov a Roszatom vezetője is bekapcsolódott a tárgyalásokba.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban