Na hlavný obsah

Feljelentették a KDH párt elnökét az LMBTQ+ közösséggel kapcsolatos kijelentései miatt

Az Emberi Jogok Intézete nevű civil szervezet feljelentette a főügyészségen Milan Majerskýt, a KDH párt elnökét az LMBTQ+ közösséggel kapcsolatos kijelentései miatt.

Feljelentették a KDH párt elnökét az LMBTQ+ közösséggel kapcsolatos kijelentései miatt
A KDH elnöke, Milan Majerský. Foto: TASR

Milan Majerský egy televíziós vitában a korrupciót és az LMBTQ+-t olyan „rákfenének“ nevezte, amely tönkreteszi az országot. Peter Weisenbacher, az említett civilszervezet igazgatója szerint a rákfene valójában a gyűlöletkeltés; azok a politikusok jelentik a rákfenét, akik megosztják a társadalmat, hogy hatalomhoz jussanak. Hozátette: még egy év sem telt el a Vár utcai terrortámadás óta, amelyben két személy vesztette életét.

Milan Majerský a közösségi médiában kért bocsánatot a megjegyzéseiért: „Amikor a szerencsétlenség, rákfene kifejezéseket használtam, az ideológiára gondoltam, végképp nem konkrét személyekre. Sajnálom ezt a félreértést, és elnézést kérek, ha rosszul értelmezték, vagy ha valakit megbántottam“ – írta.

A Szivárványos Szlovákia nonprofit szervezet és az Emberi Jogok Intézete nem tartja elegendőnek a bocsánatkérést, és felszólítja Milan Majerskýt, hogy vonja vissza jelöltségét a közelgő parlamenti választásokon.

(rtvs: rádio slovensko)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban