Na hlavný obsah

A Selye János Gimnázium tanévnyitóján járt a miniszterelnök

A szakértői kormány fontosnak tartja, hogy mind az oktatási intézmények, mind a jövő generációja szem előtt tartsa az ország érdekeit és ne hagyják el Szlovákiát a fiatal tehetségek - mondta Ódor Lajos miniszterelnök a komáromi Selye János Gimnázium ünnepélyes tanévnyitóján.

A Selye János Gimnázium tanévnyitóján járt a miniszterelnök
Foto: Paraméter/Cséfalvay A. András

A kormányfő többek között azért vett részt az iskola tanévnyitóján, mert korábban ő is itt tanult. Ódor úgy gondolja, hogy a tanárok státusza az utóbbi 20-30 évben jelentősen visszaesett, éppen ezért nagyon hálás minden pedagógusnak, aki nem hagyta el a pályát és továbbra is tanít.

Úgy gondolja, minden egyes külföldre költöző diák hatalmas veszteség az országnak, hiszen ha kevesebb képzett ember lesz Szlovákiéban, az mind az ide érkező vállalatok, mind az államháztartás tekintetében negatívan hat majd minden állampolgárra.

Kiemelte, hogy ennek megelőzése érdekében számos oktatási reform bevezetése vette kezdetét az utóbbi időben Szlovákiában, de tervben van az ország egyetemeinek hosszútávú támogatása, melynek összege akár a 200 millió eurót is elérheti. Ódor beszéde végén sikeres tanévet kívánt az ország minden diákjának.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban