Na hlavný obsah

Gondot okoz a rengeteg csapadék és a viharos időjárás

A rengeteg csapadék és a viharos időjárás gondokat okoz Közép-Európában. Ausztria tiroli régiójában megemelkedett a folyók szintje a folyamatosan szakadó eső miatt.

Gondot okoz a rengeteg csapadék és a viharos időjárás

Ausztria nagy részén útlezárások vannak, a Brenner-hágón átvezető vasútvonalat sárlavina árasztotta el. Szlovéniában a heves esőzések mellett földcsuszamlások is komoly gondot okoznak, miután az ország a közelmúltban története legnagyobb árvízi katasztrófáját szenvedte el. Észak-Olaszországban is rossz az idő. Trieszt központját egy felhőszakadás után elöntötte a víz.

Az időjárás Szlovákiát sem kíméli. Nyugat-Szlovákia területén az éjszakai vihar miatt a tűzoltók 112 bevetésen vettek részt, ennek fele a Nyitrai kerületet érintette. Az Érsekújvári járásbeli Bellegszencsén a szélvihar különösen nagy károkat okozott.

A termálfürdő környékén levő standokat szerteszéjjel dobálta a szél, a pusztítás nyomán kidőlt fák, felborult gépkocsik, elsodort hűtőberendezések, megrongált játszóterek, betört ablakok maradtak a helyszínen. A Podhájska nevű fürdőt ideiglenesen be kellett zárni. A viharok intenzitását jól mutatja, hogy a múlt éjjel több mint 12 ezerszer villámlott Nyugat-Szlovákiában.

(Euronews, Új Szó Online, TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban