Na hlavný obsah

FIFA felfügesztette Luis Rubialest, a spanyol labdarúgó-szövetség elnökét

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség közleményben jelentette be, hogy ideiglenesen 90 napra felfüggesztette Luis Rubialest, a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnökét minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől nemzeti és nemzetközi szinten.

FIFA felfügesztette Luis Rubialest, a spanyol labdarúgó-szövetség elnökét
Luis Rubiales, a spanyol futball szövetség elnöke. Foto: SITA/AP

A botrány akkor kezdődött, mikor Rubiales múlt héten a spanyolok Anglia elleni győzelemmel végződő világbajnoki döntőt követően szájon csókolta a spanyol csatár Jenni Hermosót, aki nem élvezte a helyezetet. Egy Instagram posztban arról írt, hogy a „egy impulzus-vezérelt, szexista, a belegyezésem nélküli, helytelen tett áldozatának éreztem magam”.

A spanyol labdarúgó-szövetség azzal fenyegette meg a futballszövetség elnöke által megcsókolt játékost, hogy hazugság és rágalmazás miatt bepereli. A spanyol szövetség azt is kilátásba helyezte, hogy bepereli azt a 79 női labdarúgót is, akik aláírták azt a levelet, amelyben megtagadták, hogy hazájukban játsszanak, amíg Luis Rubiales, a spanyol futballszövetség elnöke a posztján marad. A spanyol kormány pedig jogi eljárást indított a 46 éves férfi felfüggesztése érdekében.

(telex, euronews)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban