Na hlavný obsah

Kollár: A bankok nem voltak hajlandók tárgyalni a politikusokkal, ami még visszaüthet

Bár a bankok eleinte hajlandóságot mutattak az emelkedő kamatok és jelzáloghitel-törlesztőrészletek lehetséges megoldásainak e heti megvitatására, végül meggondolták magukat, és nem ülnek egy asztalhoz politikusokkal a témában - közölte augusztus 23-án, szerdán Boris Kollár.

Boris Kollár.
Foto: SITA

Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke sajnálatát kifejezve kiemelte, 2023 végén 80 ezer ember kamatperiódusa jár le, miközben jó részüknél gondok akadhatnak majd a jelzáloghitel-törlesztéssel.

Kollár politikusok és bankárok kerekasztalának megszervezésén dolgozott, amelyen a felek megvitathatták volna, hogy miként segítsenek ezeknek az embereknek.

Szándéka szerint hasonló memorandumot írhattak volna alá, mint amilyen például Nagy-Britanniában van érvényben, amely a bankok a hitelfelvevőkkel szembeni alkalmazkodó lépéseit fekteti le.

„A bankárok egy asztalhoz ülhettek volna velünk, politikusokkal, hogy közösen megalkossuk a legjobb megoldást, amely segítene az embereknek, de egyben a bankok, mint üzleti ágazat érdekeit is követné. Sajnos ezt a lehetőséget elutasították. Szeretném tájékoztatni őket, hogy a választások után könnyen megeshet velük, hogy ezekről a dolgokról már senki sem fog tárgyalni velük, és tesztik, nem tetszik, utasításként kapják majd meg” – hangsúlyozta Boris Kollár.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban