Na hlavný obsah

Nem sikerült megnyitni a parlament rendkívüli ülését

Első és második próbálkozásra sem sikerült megnyitni a parlament rendkívüli ülését, melynek fő témája a NAKA, Végkifejlet, azaz Rozuzlenie nevű akciója lett volna, melynek elsőszámú gyanúsítottjai a Szlovák Információs Szolgálat igazgatója Michal Aláč, valamint a Nemzetbizonsági Hivatal igazgatója Roman Konečný.

Nem sikerült megnyitni a parlament rendkívüli ülését
Foto: TASR

A rendkívüli ülésen, melynek összehívását a Smer, mind a 27 képviselője, valamint három Tomáš Taraba köré tömörülő független képviselő támogatta, mindössze 69-en voltak jelen, a kezdéshez szükséges 76-ból. Mivel két próbálkozás után sem sikerült az ülést elkezdeni, kedden délelőtt 9 órakor lesz az utolsó lehetőség annak megnyitására, tekintettel azonban arra, hogy sok képviselő még nyaralását tölti, nem valószínű hogy sikeres lesz.

Az ülésen egy olyan indítvány beterjesztését szorgalmazzák, melynek értelmében a parlament figyelmezteti a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökséget, valamint a Specializált Ügyészséget, arról, hogy lépéseik nemzetközi aggodalmakat ébreszhetnek Szlovákia demokratikus működésével kapcsolatban. Az indítványban emellett arra kérik Zuzana Čaputová államfőt, hogy vonja vissza Ódor Lajos miniszterelnök kinevezését, Ódort pedig arra, hogy tegye ugyanezt Hamran István országos rendőrfőkapitány kinevezésével.

Az ülésen egyetlen képviselő sem volt jelen az OĽaNO, az SaS és a Demokrati partokból, de hiányos volt a létszám a Sme Rodnia és a Hlas képviselőit tekintve is. Mivel a parlament ülésterme jelenleg átépítés alatt áll, a rendkívüli ülést a Pozsonyi Vár egyik termében tartották volna.

(denník)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban