Na hlavný obsah

Orosz védelmi tárca: Ukrán dróntámadás érte Moszkvát

Ukrán dróntámadás ért egy épületet Moszkva város üzleti negyedében helyi idő szerint augusztus 18-a, péntek hajnali 4 órakor, állította az orosz védelmi minisztérium.

Rendőrök állnak őrt egy drón roncsainak helyszínén egy bejelentett dróntámadás után Moszkvában, Oroszországban, 2023. augusztus 18-án.
Foto: SITA/AP

Szergej Szobjanyin polgármester elmondása szerint a légvédelem lelőtte a drónt, és csak a törmelékek hullottak az Expo Centerre. Az épületet, amely kevesebb mint 5 kilométerre található a Kremltől, általában konferenciák és kongresszusok rendezésére használják.

A roncsok a hivatalos orosz álláspont szerint nem okoztak tüzet, és senki sem sérült meg.

A háború fejleménye az is, hogy az ukrán erők augusztus 17-én, csütörtökön pár óra alatt két orosz helikoptert is lelőttek az ország keleti részében zajló harcok övezetében.

Az ukrán légierő parancsnoka arról számolt be, hogy reggel lelőttek egy K-52-es típusú harci helikoptert a Donyeck megyei Bahmutnál. Nem sokkal később a 47. ukrán különálló gépesített dandár közölte a Facebookon, hogy tagjai megsemmisítettek egy szintén K-52-es orosz helikoptert a Zaporizzsja megyei Robotine településnél.

(MTI, HVG)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban